МЗС РФ: США та Україна заохочують агресивну політику Грузії

МЗС РФ: США та Україна заохочують агресивну політику Грузії
president.gov.ua
"Що стосується іноземної допомоги Тбілісі щодо військового потенціалу, то його не можна сприймати інакше, як заохочення агресора. Наявний трагічний досвід незаперечно показав, що давати зброю у руки нинішнього грузинського керівництва вкрай небезпечно для сусідніх народів, для всього регіону та для самої Грузії", - сказав Нестеренко.

"Очікуємо, що США, Україна та інші держави, які вважають себе відповідальними міжнародними гравцями, врахують це у своїй політиці", - сказав представник МЗС РФ.

За словами Нестеренка, висловлювання Президента Грузії Михайла Саакашвілі про плани відновити військовий потенціал Грузії "на тлі агресивно-провокаційних дій грузинських військових у зонах, прилеглих до Абхазії та Південної Осетії, свідчить про те, що у Тбілісі НЕ засвоїли уроків минулорічних подій на Кавказі і виношують плани реваншу".

Крім цього, представник МЗС Росії зазначив, що нинішнє загострення політичної боротьби у Грузії є закономірним проявом тієї кризи, у яку потрапила ця країна після "безславного провалу злочинної авантюри офіційного Тбілісі у Південній Осетії".

Він зауважив, що МЗС РФ сподівається, що грузинське суспільство знайде розумний вихід із ситуації внутрішнього протистояння.

"Важливо лише, щоб не повторилися драматичні події листопада 2007 року, коли влада жорстоко придушила мирний хід акції", - додав Нестеренко.

Як повідомлялося, напередодні Грузію відвідав заступник голови об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерал Джеймс Картрайт, який підтвердив, що Сполучені Штати продовжать стратегічне співробітництво із Грузією. Після зустрічі з ним Саакашвілі заявив, що у Грузії будуть якісно нові збройні сили і що Грузія та США переходять на новий етап військово-політичного співробітництва.

Фрегат ВМС США Klakring, що раніше відвідав Севастополь, 31 березня із дружнім візитом зайшов у порт Батумі.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK