Перші підсумки саміту G-20: на боротьбу з кризою виділяють $5 трлн.

Перші  підсумки саміту G-20: на боротьбу з кризою виділяють $5 трлн.
korrespondent.net/world/792328

На прес-конференції за підсумками переговорів він заявив, що лідери двадцятки досягли консенсусу про спільні дії у боротьбі з глобальною економічною кризою. За його словами, лише до кінця 2010 року на вирішення проблем світової економіки буде направлено 5 трильйонів доларів.

"Ми робимо безпрецедентну фінансову експансію, яка збереже або створить мільйони робочих місць, які були знищені по всьому світу", - сказав Браун, уточнивши, що затверджені заходи складаються з шести пунктів.

Він зазначив, що це дозволить прискорити відновлення світової економіки, і воно може статися раніше, ніж прогнозував МВФ (прогнозувалося поступове відновлення економіки у 2010 році).

Учасники лондонського саміту домовилися виділити 1 трильйон доларів Міжнародному валютному фонду і іншим фінансовим інститутам.

"Угода, яку ми підписали сьогодні, передбачає додаткові ресурси МВФ у розмірі 750 мільярдів доларів, з них 250 мільярдів - аби підтримати випуск нових СДР", - сказав прем’єр.

Останні 250 мільярдів доларів будуть направлено на підтримку торговельно-фінансової сфери. Крім того, МВФ використовує золоті резерви для допомоги бідним країнам, повідомив британський прем’єр. А країни, що розвиваються, отримають більше голосів у міжнародних фінансових інститутах.

Крім того, за словами Брауна, лідери Великої двадцятки домовилися зібратися в поточному році ще раз. Цей саміт необхідний для того, щоб поглянути, чи працюють погоджені у Лондоні заходи з боротьби з глобальною економічною кризою.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK