Прем'єр-міністр Японії назвав дату запуску північнокорейської ракети

Прем'єр-міністр Японії назвав дату запуску північнокорейської ракети
АР

Про це заявив у Лондоні репортерам після завершення саміту країн Великої двадцятки прем'єр-міністр Японії Таро Асо.

"Ракета пролетить над територією Японії 4 квітня", - сказав голова уряду, без уточнення джерела даних, які дозволили йому зробити такий висновок, передає ІТАР-ТАРС.

Цього ж дня на двосторонній зустрічі в Лондоні з головою КНР Ху Цзіньтао прем'єр-міністр Японії зазначав, що у разі запуску північнокорейської ракети Рада Безпеки ООН має послати Пхеньяну "сильний сигнал".

Водночас, Ху Цзіньтао закликав Токіо спокійно реагувати на дії КНДР, щоб не погіршувати ситуацію. "Це (запуск), можливо, викличе великий резонанс в японському суспільстві, однак необхідно, щоб Японія приймала холоднокровні рішення, які не призведуть до загострення обстановки", - заявив голова КНР.

Нагадаємо, 27 березня рада безпеки Японії прийняла рішення збити північнокорейську ракету або її уламки, якщо вони падатимуть на японську територію.

На підставі відповідного наказу 2 кораблі, які оснащено корабельною системою ПРО Іджіс, вийшли в Японське море, а наземні протиракетні установки Patriot (PAC-3) розміщено в префектурах Акіта, Іваті і столичній префектурі.

У відповідь Пхеньян заявив, що завдасть потужний зустрічний військовий удар, якщо Японія зіб'є північнокорейську ракету-носія.

25 березня японське агентство Kyodo повідомило, що Північна Корея вивезла балістичну ракету Тхепходонг-2 на стартовий майданчик. Раніше влада Північної Кореї оголосила, що в період з 4 по 8 квітня буде запущено супутник.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK