Іспанія розширить присутність в Афганістані

Іспанія розширить присутність в Афганістані
novosti.err.ee

Як повідомило МЗС Іспанії, у завдання контингенту буде входити навчання особового складу афганських силових структур.

Зовнішньополітичне відомство не уточнило кількості направлених в Афганістан військовослужбовців, зазначивши, що це питання має вирішити міністерство оборони.

За словами міністра закордонних справ Мігеля Анхеля Моратіноса, у даний момент уряд Іспанії розглядає також можливість направити в Афганістан групу цивільних гвардійців (жандармів) для участі у підготовці афганських силових структур.

На даний момент у миротворчій операції ISAF в Афганістані з боку Іспанії участь бере контингент загальною чисельністю 778 військовослужбовців.

Раніше повідомлялося, що Польща має намір у квітні збільшити свій військовий контингент в Афганістані на 400 військовослужбовців, таким чином, загальне число польських солдатів у цій країні складе 2 тисячі осіб.

16 березня повідомлялося, що Нідерланди направлять у квітні в Афганістан 76 бійців спецназу і морських піхотинців. А в лютому президент США Барак Обама підписав розпорядження про збільшення американського військового контингенту, дислокованого в Афганістан. За неофіційними даними, в Афганістан буде направлено 17 тисяч осіб.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK