Римо-католицька церква святкує Пальмову неділю

Римо-католицька церква святкує Пальмову неділю
pictures.reuters.com

Як повідомляється, за традицією понтифік, а також численні кардинали і єпископи прибули на святкову месу з пальмовими і оливковими гілками в руках. Богослужіння відбулося на площі перед Собором святого Петра у Ватикані, яка була перетворена на квітучий сад з оливковими і персиковими деревами, гортензіями, цикламенами і орхідеями, надісланими в подарунок Папі римському з південної італійської області Апулії.

Цього року святкування Пальмової неділі співпало з католицьким Днем молоді, який відзначається на єпархіальному рівні. В зв`язку з цим до Ватикану прибула делегація молодих австралійських католиків, які після літургії передали своїм іспанським одноліткам спеціальний хрест - символ Всесвітнього дня католицької молоді, який відбувся в липні 2008 року в Сіднеї.

Свято Входу Господня до Єрусалиму, яке часто називають Пальмовою або Вербною неділею, відзначається за тиждень до Великодня, в шосту неділю Великого посту.

В основі свята лежить євангельська розповідь про те, як Ісус перед мученицькою кончиною і воскресінням прибув до Єрусалиму. Народ вітав його як царя - кидаючи перед ним на дорогу пальмові гілки.

Це свято символізує, з одного боку, визнання місії Христа, а з іншої - вхід сина людського в рай. У низці країн віруючі замість пальмових гілок в це свято використовують гілки верби.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK