Ангела Меркель покинула базу в Афганістані за 20 хвилин до її обстрілу

Ангела Меркель покинула базу в Афганістані за 20 хвилин до її обстрілу
Reuters

Інцидент трапився в північній афганській провінції Кундуз, куди сьогодні із неоголошеним заздалегідь візитом прибула Ангела Меркель у супроводі міністра оборони.

Як повідомив заступник офіційного представника федерального уряду Німеччини Томас Штег, через 20 хвилин після відбуття високих гостей в сторону бази було випущено дві ракети. Обидві в результаті вибухнули за межами табору, тому немає ні потерпілих, ні матеріального збитку.

Томас Штег зазначив, що саме у зв'язку з можливими атаками бойовиків афганський візит Меркель до останнього моменту зберігали в таємниці.

За даними німецьких телеканалів, напередодні візиту, 5 квітня, німецький військовий патруль за межами табору наткнувся на закладену на дорозі вибухівку. Тоді ніхто з військовослужбовців не постраждав. При цьому ще двічі протягом дня на німецьких військовослужбовців були безуспішні спроби нападу.

Зазначимо, в польовому таборі бундесверу в місті Кундуз дислокували 700 військовослужбовців.

Як повідомлялося, 4 квітня на ювілейному саміті НАТО було ухвалено рішення про збільшення контингенту в Афганістані на 5 тис. військових. Як пояснив генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер, який йшов із посади, мова йде не про регулярні армійські підрозділи, а про військових радників та інструкторів.

3 тис. військовослужбовців тимчасово введуть в країну для охорони виборчих дільниць під час проведення президентських виборів в Афганістані, які намічено на 20 серпня.

За словами представника Білого Дому Роберта Гіббса, Великобританія додатково направить в Афганістан 900 осіб, а Німеччина та Іспанія - по 600. Італія та Франція поки що не визначилися зі своїм внеском, але теж неодмінно братимуть участь, повідомив він. Додаткову підтримку операції також нададуть Нідерланди, Португалія, Італія, Греція, Польща, Туреччина і Хорватія.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK