Обама закликав прийняти Туреччину у ЄС

Обама закликав прийняти Туреччину у ЄС
Reuters

"Входження Туреччини до ЄС розширить та зміцнить Євросоюз", - сказав Обама сьогодні, 6 квітня, виступаючи у турецькому парламенті. Напередодні на неформальному саміті ЄС-США у Празі він також висловився за прийняття Туреччини до Євросоюзу, зазначивши, що це стало б сильним сигналом усьому мусульманському світу.

Однак дана ініціатива Обами не знайшла підтримки у президента Франції Ніколя Саркозі. Він заявив, що завжди був проти вступу Туреччини і залишається на колишній позиції. Французький лідер припустив, що переважна більшість країн ЄС підтримують таку позицію Франції, і в майбутньому Туреччина буде лише привілейованим партнером Європи.

Зазначимо, переговори про вступ Туреччини до ЄС були розпочаті у 2005 році. Європейці неодноразово вимагали від мусульманської країни прискорення демократичних реформ.

Проте, незважаючи на протидію деяких країн, за прогнозами експертів, протягом 10-15 років Анкара може стати повноправним членом Євросоюзу.

Нагадаємо, на останньому саміті НАТО Туреччина виступила проти кандидатури прем'єр-міністра Данії Андерса Фог Расмусена на пост генерального секретаря Північноатлантичного альянсу. Зрештою, влада Туреччини погодилася на запропоновану кандидатуру, отримавши натомість ряд поступок від самого Расмусена, а також від деяких країн.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK