Пірати захопили британське судно

Пірати захопили британське судно
novosti.err.ee

За даними Reuters, британський корабель експлуатувала одна з італійських компаній. Як повідомив представник Програми допомоги східно-африканським мореплавцям Ендрю Мвангура, судно водотоннажністю 32 тис. тонн було захоплене сьогодні вранці. 

"Воно належить Великобританії, але експлуатується італійцями. Екіпаж змішаний, але ми не впевнені в їх національній належності", - цитує агентство слова Мвангури. 

Водночас, Ассошіейтед Прес, посилаючись на джерела в дипломатичних колах, заявляє, що Malaspina Castle ходило під прапором Панами. Крім того, джерела агентства повідомили про те, що в районі Сейшельських островів сомалійськими піратами було захоплене ще одне - тайванське риболовецьке судно Win Far 161. Кількість членів екіпажу поки уточнюється. 

Зазначимо, за останні дві доби пірати вчинили не менше п'яти вдалих спроб захоплення суден. Жертвами розбійників стали французька яхта з чотирма членами екіпажу, судно з Ємену та німецький контейнеровоз Hansa Stavanger, на якому перебувають двоє українців. 

При цьому за перші три місяці цього року сомалійські пірати захопили всього 8 кораблів, що дало привід говорити про ефективність роботи антипіратських місій НАТО, Європи, США та інших країн.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK