Росія підозрює, що у Молдові діють бойовики та західні спецслужби

Росія підозрює, що у Молдові діють бойовики та західні спецслужби
AP

"Вранці 7 квітня у центрі Кишинева зібрався натовп, в основному молодих людей - учнів старших класів та студентів, серед яких незабаром з'явилася група бойовиків - організаторів. Під їхнім впливом натовп почав штурмувати будівлі адміністрації президента та парламенту", - йдеться у заяві російської дипмісії.

Водночас, лідер російських комуністів Геннадій Зюганов впевнений у тому, що заворушення у Молдові є результатом дій західних спецслужб.

"У тому, що відбувається сьогодні у Молдові, стирчать вуха західних спецслужб, які до цього проводили аналогічні "операції" і в інших місцях", - сказав він, коментуючи загострення ситуації у Кишиневі. На думку Зюганова, вимоги учасників акцій протесту визнати недійсними парламентські вибори є лише приводом для організації заворушень.

У свою чергу, перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький назвав дії молдавської опозиції провокацією. "Ми не раз спостерігали" кольорові "сценарії на пострадянському просторі, які в кінцевому результаті спричинялися до колапсу національних економік і так званої "керованої ззовні демократії", - підкреслив Слуцький.

Нагадаємо, один із лідерів Партії комуністів Молдови Марк Ткачук назвав заворушення у Кишиневі спробою державного перевороту і заявив, що "у Кримінальному кодексі вистачить статей, щоб винуваті були покарані за усіма правилами закону".

Як повідомлялося, учасники акцій протесту у Кишиневі виступили за проведення нових виборів до парламенту. На недавньому голосуванні переконливо перемогли комуністи, однак демонстранти наполягають на тому, що результати були сфальсифіковані.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK