Кишинів відкликав посла з Бухареста

Кишинів відкликав посла з Бухареста
pictures.reuters.com

Як йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, яке поширили у вівторок увечері, 7 квітня, "у зв'язку з останніми подіями, які відбуваються в столиці нашої країни, міністерство відкликало посла в Румунії Лідію Гуцу до Кишинева для консультацій".   

За даними правоохоронних органів Молдови, в безладах в Кишиневі брали участь організовані групи молоді з Румунії, які підбурювали демонстрантів до сутичок з поліцією, штурму парламенту і адміністрації президента.

Як повідомлялося, нібито ще напередодні виборів влада Молдови виступила із заявою, що молдавська опозиція має намір організувати заворушення в Кишиневі за допомогою студентів з Румунії.  

Ця інформація була доведена до відома посла Румунії в Кишиневі Філіпа Теодореску, якого 21 березня викликали у зв'язку з цим в МЗС Молдови та "попросили перевірити відповідну інформацію, з метою попередження можливого втручання румунських громадян в провокаційні дії, які могли б мати на меті дестабілізацію внутрішньої ситуації в Молдові".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK