Землетрус в Італії: кількість загиблих зросла до 235 чоловік

Землетрус в Італії: кількість загиблих зросла до 235 чоловік
pictures.reuters.com

Такі останні дані розповсюдив координаційний центр рятувальників.

Триває розбір завалів, які спричинив руйнівний землетрус, що стався вночі в понеділок, 6 квітня, в районі адміністративного центру області Абруццо міста Аквіла.

У вівторок увечері, 7 квітня, там відбувся ще один сильний поштовх, який трохи поступається за силою основному удару стихії. Його магнітуда склала 5.3. Він спричинив додаткові руйнування.

Італійська пожежна служба спростувала інформацію про загибель людини в результаті нового сильного підземного поштовху. Після ретельного вивчення місця обвалу будівлі пожежні тіла не виявили.

На думку експертів, в центрі Італії можуть повторитися підземні поштовхи, в тому числі сильні. "Якщо останній поштовх є ознакою рухливості земної кори, самостійним, а не повторним явищем, то це може бути попередженням про подальші землетруси, в тому числі ще потужніші", - розповів в інтерв'ю агентству ANSA сейсмолог-вулканолог Джузеппе Луонго з Університету Неаполя.  

Напівзруйнованим будівлям міста новий удар стихії завдав ще більшої шкоди. Обвалились середньовічна стіна і церква Святих душ в центрі Аквіли.   

Стихія, яка зруйнувала багато історичних пам’яток в Абруццо, позначилася і на стародавніх пам'ятках Рима, проте цей збиток можна вважати незначним. Як кажуть спеціалісти і археологи, античні пам'ятки - римські арки, колони, амфітеатри, включаючи Колізей, завдяки "гнучкості матеріалів, які використовувалися для їх будівництва", цілком стійкі. В давнину і ранньому Середньовіччі Рим страждав від землетрусів у 443, 484, 508, 801 і 1091 роках.

Під час одного з них значно постраждав Колізей. Останній потужний поштовх безпосередньо в римському регіоні був зареєстрований в 1349 році, після чого очевидна геологічна активність у цій зоні припинилася, однак Рим постраждав від землетрусу 1703 року, який стався, як раз в Абруццо.   

Незважаючи на те, що італійська влада відхилила допомогу інших держав у ліквідації наслідків землетрусу, в Абруццо на добровільних засадах прибули кілька десятків французьких рятувальників з необхідним обладнанням для пошуку людей під завалами.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK