У США небіжчик виграв вибори мера

У США небіжчик виграв вибори мера
stltoday.com

Про це повідомляє сьогодні агентство АР.

На виборах мера, які відбулися у вівторок, 7 квітня, за Гаррі Стоунбрейкера проголосували 209 городян, тобто близько 90% виборців Вінфілда, загальне населення якого складає півтори тисячі осіб.

Стоунбрейкер, який займав пост мера протягом останніх шести років, помер від серцевого нападу 11 березня 2009 року на сімдесятому році життя.

Результат виборів можна частково пояснити тим, що більшість виборців проголосували достроково, тобто до смерті мера.

Однак, за словами співробітниці місцевої адміністрації Елейн Лак, більшість громадян проголосували за Стоунбрейкера, навіть уже знаючи про його смерть, оскільки "він був дуже популярним, а після смерті став, мабуть, ще популярнішим". Як розповіла Лак, городяни досі вдячні йому за ліквідацію наслідків повені 2008 року, коли внаслідок зруйнованої річкової дамби в місті було затоплено близько ста будинків.

Повідомляється, що міська рада найближчим часом призначить виконуючого обов'язки мера. Наступні вибори градоначальника відбудуться в квітні 2010 року.

Нагадаємо, в червні минулого року на виборах мера міста в Північній Дакоті трапився унікальний прецедент в історії західної демократії - явка склала 0%, виконати свій громадянський обов'язок не вважали за потрібне навіть самі кандидати. Пост мера тоді залишився за діючим градоначальником.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK