Мародери пограбували будинок парламенту Молдови

Мародери пограбували будинок парламенту Молдови
Reuters

Зараз апарат парламенту розшукує приміщення, де міг би продовжити роботу, - повідомив один із парламентаріїв.

Напередодні учасники заворушень прорвалися у будівлю парламенту, після чого її було підпалено. При цьому через велику кількість демонстрантів зовні будівлі пожежні машини не могли до неї під'їхати.

Мародери винесли із будівлі комп'ютери та іншу техніку. Очевидці стверджують, що учасники заворушень викидали із вікон меблі та особисті речі співробітників апарату парламенту.

Зокрема, повністю знищено кабінети спікера та віце-спікерів, розташовані на третьому поверсі будівлі, - повідомив співробітник апарату парламенту. Крім залу засідань постраждав зал переговорів, а також кабінети більшості депутатів.

Нагадаємо, правоохоронні органи Молдови затримали 193 учасники масових заворушень у Кишиневі, зокрема вісьмох неповнолітніх. Як повідомило МВС Молдови, їм звинувачують у мародерстві, хуліганстві, грабежі, розбійних нападах. Частині із них загрожує кримінальне, а частині - адміністративне покарання.


Президент Молдови Володимир Воронін заявив, що влада може застосувати силу у разі повторення у Кишиневі подій вівторка, коли протести опозиції переросли у масові заворушення.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK