Молдова введе візовий режим із Румунією 9 квітня

Молдова введе візовий режим із Румунією 9 квітня
Reuters

"Прийнято рішення із 9 квітня ввести візовий режим із Румунією через ситуацію, що виникла у Кишиневі", - сказав молдавський міністр закордонних справ Андрій Стратан. Кишинів вважає, що Румунія втрутилася у внутрішні справи Молдови і введення візового режиму є реакцією на цю подію.

Водночас, влада Молдови не збирається стягувати плату з громадян Румунії за отримання молдовських віз. "Однак якщо Румунія введе плату за візи для громадян Молдови за прикладом країн Євросоюзу (35 євро), то і ми введемо для них оплату віз", - підкреслив Стратан.

Бухарест уже заявив, що не має наміру вживати відповідні заходи. МЗС Румунії відкидає звинувачення у причетності румунської сторони до організації масштабних заворушень у Кишиневі і зазначає, що візи для громадян Молдови залишаться безкоштовними.

Нагадаємо, напередодні протести молдавської опозиції у Кишиневі переросли у масові заворушення. При цьому деякі демонстранти прийшли на мітинг із румунськими прапорами.

Президент Молдови Володимир Воронін заявив, що Румунія причетна до усіх подій, що відбуваються у країні. "Вплив Румунії дуже серйозний і тут є відчутною агентурна робота", - наголосив він.

Керівництво румунської митниці заявило, що Молдова зі сьогоднішнього дня закрила прикордонні переходи із Румунією, дозволивши прохід тільки тим молдаванам, які проживають у прикордонних селищах.

Пізніше молдавський міністр Андрій Стратан заявив, що молдовсько-румунський кордон не закритий і пропуск відбувається у звичайному режимі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK