Кількість жертв землетрусу в Італії зростає: 272 загиблих

Кількість жертв землетрусу в Італії зростає: 272 загиблих
polit.ru

Про це повідомили представники командування карабінерів області Абруццо. 

З їхніх слів, тіла шістьох загиблих ще належить упізнати. 

Раніше в середу прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі на прес-конференції повідомив про 260 загиблих, з-поміж яких 16 дітей. 

Берлусконі сказав, що рятувальні роботи в зоні лиха тривають. На місці працюють 8,5 тисячі осіб, у тому числі 2 тисячі пожежників, 1,5 тисячі військовослужбовців, 2 тисячі співробітників правоохоронних органів і 3 тисячі добровольців. 

Прем'єр повідомив, що в результаті стихійного лиха без даху залишилися 28 тисяч людей. В зоні стихійного лиха встановлені 2 тисячі 962 намети, в яких перебувають 17 тисяч 772 людини. 

Берлусконі зазначив, що серед людей, які постраждали від землетрусу, зростає занепокоєння у зв'язку з випадками мародерства у покинутих будинках. Він оголосив, що уряд Італії має намір найближчим часом ввести мародерство до списку тяжких злочинів. 

Прем'єр оголосив, що поховання жертв землетрусу відбудеться в п'ятницю об 11:00 (12:00 за київським часом). 

Офіційний представник Святого престолу Федеріко Ломбарді повідомив у вівторок увечері, що богослужіння на похороні очолить державний секретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне. 

Як стало відомо, прем'єр-міністр, який з понеділка щодня відвідує район землетрусу, має намір і на католицький Великдень 12 квітня приїхати в Абруццо. 

Нагадаємо, кілька землетрусів силою до 5,8 балів сталися в центральній області Абруццо Італії, а також у столичній області Лаціо в ніч на 6 квітня. В епіцентрі поштовхів опинилося містечко Аквіла з населенням понад 63 тис. людей.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK