На допомогу судну з американцями, яке захопили раніше пірати, прибув есмінець ВМС США

На допомогу судну з американцями, яке захопили раніше пірати, прибув есмінець ВМС США
1plus1.ua

За останніми даними, членам екіпажу вдалося відбитися від піратів і повернути контроль над судном. Крім того, капітан судна Річард Філліпс залишився в руках у піратів.

Екіпажу вдалося взяти в полон одного з піратів, якого вони хотіли обміняти на свого капітана. Однак, коли моряки звільнили свого полоненого, пірати не дотримали своєї обіцянки і не відпустили Філліпса.

Філліпса утримують в рятувальній шлюпці Maersk Alabama, яку захопили пірати. Переговори з моряками пірати ведуть за допомогою радіо. За капітана американського судна вони хочуть отримати викуп.

Maersk Alabama стало першим судном з громадянами США, яке захоплено біля берегів Сомалі.

***

Судно Maersk Alabama водотоннажністю 17 тис. тонн, за словами представників AP Moller-Maersk Group, було захоплено рано вранці 8 квітня у водах Індійського океану приблизно в 500 км на схід від столиці Сомалі.

Екіпаж корабля складається з громадян США, як повідомляється, на борту перебувають 20 осіб. На думку деяких кореспондентів, вкрай незвичайний той факт, що на борту торгового судна в цьому районі так багато американців.

На борту контейнеровоза в тому числі знаходиться продовольство, яке відправлено ООН для Сомалі і Уганди.

Це вже шостий корабель, що потрапив до рук піратів за останні кілька днів, і третій - з початку цього тижня. Судно під американським прапором стало здобиччю піратів уперше за останні 200 років.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK