Сили НАТО залишаться в Іраку до серпня

Сили НАТО залишаться в Іраку до серпня
Reuters

Військові інструктори НАТО продовжать підготовку іракських сил безпеки, чим вони займаються з 2004 року.

Угоду підписав генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер, який знаходиться в Багдаді з візитом. Згодом він обговорив з прем'єр-міністром Іраку Нурі аль-Малікі різні аспекти співпраці між альянсом та іракським урядом.

У ході зустрічі Схеффер, який залишає незабаром свій пост, підкреслив, що НАТО не бере участь в Іраку у бойових операціях.

Раніше повідомлялося, що 31 березня Великобританія почала офіційне виведення військ з Іраку. Більшу частину 4-тисячного британського контингенту буде виведено з Іраку до 31 травня. В країні залишиться близько 400 штабних військовослужбовців та інструкторів.

Вашингтон планує до кінця вересня вивести з Іраку 12 тисяч військовослужбовців. Водночас, президент США Барак Обама на початку лютого заявляв, що більшість із 140 тисяч військовослужбовців, яких розформовано на території Іраку, повернуться додому вже протягом року.

Згідно із ухваленою у грудні минулого року новою угодою з надання мандату на перебування іноземних військ на території Іраку, американська армія отримала право перебувати на іракській території на законній підставі до 2011 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK