Акцію протесту в центрі Кишинева припинено

Акцію протесту в центрі Кишинева припинено
Reuters
Мітинг перед будівлею парламенту на центральній вулиці Кишинева, бульварі Штефана Великого, завершився близько 22:30 за київським часом. Рух транспорту було відновлено, хоча на бульварі залишилося кілька десятків людей.

Вони не змогли відповісти на запитання, чи буде в четвер продовжена акція протесту.

Як розповів один з учасників акції, "ми знаємо, що з Кишинева передаються смски із закликом вийти на мітинг у п'ятницю, а на рахунок четверга - нічого не відомо. Акції виникають спонтанно. Ніяких організаторів немає".

Між тим, будівлі держустанов продовжують залишатися оточеними поліцейськими. Правоохоронні органи республіки стверджують, що будуть у такій боєготовності до ранку.

У середу у вуличній акції в Кишиневі взяли участь близько п'яти тисяч осіб. Вони вимагали, щоб влада відпустила затриманих раніше демонстрантів.

У свою чергу, прокуратура Молдови оголосила про порушення у зв'язку з подіями в Кишиневі кримінальної справи за статтею "спроба повалення влади", що передбачає позбавлення волі терміном до 25 років. При цьому генпрокурор країни Валерій Гурбуля наголосив, що відповідальність понесуть як організатори, так і учасники заворушень.

Раніше Центральна виборча комісія Молдови оголосила остаточні результати парламентських виборів, підтвердивши тим самим перемогу комуністів.

Згідно з результатами, які було оприлюднено 8 квітня пізно ввечері, Партія комуністів здобула переконливу перемогу, набравши майже 50%. У парламенті комуністи отримали 60 місць, а опозиція - 41.

За словами секретаря Центральної виборчої комісії Юрія Чокана, всього до парламенту пройшли чотири партії. Партія комуністів набрала 49,48%, Ліберальна партія - 13,14%, Ліберально-демократична партія - 12,43%, Альянс Наша Молдова - 9,77% голосів виборців.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK