Прокуратура Молдови звинуватила російську журналістку в організації масових безладів

Прокуратура Молдови звинуватила російську журналістку в організації масових безладів
rani.ru

Раніше МВС Молдови повідомило, що Наталія Морар опинилася в числі громадян, яких затримали за підозрою в причетності до масових безладів. Однак ввечері 8 квітня чоловік журналістки Ілля Барабанов спростував цю інформацію. За його словами, Морар у найближчі кілька днів буде перебувати в безпечному місці, і не буде виходити на зв'язок.

З заяви генерального прокурора Молдови незрозуміло, чи знаходиться журналістка під вартою чи вона залишається на свободі (в останньому випадку звинувачення могли бути пред'явлені їй заочно). У заяві прокурора сказано, що "Морар значиться серед майже 200 чоловік, які проходять у справі як учасники та організатори масових заворушень".

У блозі Морар з'явилася заява, зроблена від імені ініціативної групи "Я - антикоммуніст!" (у яку входила і Морар), в якій стверджується, що представники групи не мають стосунку до масових безладів, які відбулися в Кишиневі 7 квітня.

***

Наталія Морар стала відома після того, як її затримали в аеропорту Домодєдово в грудні 2007 року, коли вона прилетіла з відрядження до Ізраїлю. Співробітники ФСБ РФ повідомили їй, що прийнято рішення про небажаність її перебування в Росії, того ж дня її депортували в Кишинів.

У кінці лютого цього року журналістка прилетіла до Москви з Кишинева з чоловіком - громадянином РФ Іллею Барабановим. Однак їй знову відмовили у в'їзді в країну, і через три доби Морар відлетіла на батьківщину.

Нині Наталія Морар живе в Молдові і водночас працює в російському журналі The New Times. Під час акцій протесту проти результатів парламентських виборів вона увійшла в комітет Я - антикоммуніст, які висловили бажання координувати акції протесту в Кишиневі.

Нагадаємо, 8 квітня учасники акцій протесту в Молдові вимагали від влади країни звільнити затриманих опозиціонерів. В іншому випадку демонстранти погрожували захопити будинок уряду.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK