Берлусконі заплакав під час похорону жертв землетрусу

Берлусконі заплакав під час похорону жертв землетрусу
AP

Траурна церемонія прощання відбулася сьогодні, 10 квітня, у місті Аквіла, яке найбільше постраждало від підземних поштовхів. За останніми даними, у результаті землетрусу загинуло майже 290 осіб, постраждало близько півтори тисяч, а без даху залишилося 29 тис. людей.

Берлусконі протягом меси стояв серед мешканців Абруццо та рятувальників, і лише у кінці траурної церемонії зайняв своє місце серед керівництва Італії. Перед цим прем'єр обійшов близьких та родичів загиблих, які молилися біля 205 могил. Як повідомляють РІА Новини, він намагався втішити та підбадьорити співгромадян, але було видно, що сам прем'єр дуже схвильований і перейнятий загальним горем.

Перед траурною церемонією Берлусконі заявив: "Держава продемонструвала, що ніхто не залишиться на самоті, але сьогоднішній день, наповнений болем. Те, що тут трапилося, є набагато гіршим й серйознішим за те, що можна побачити по телебаченню".

Зазначимо, протягом усього тижня італійський лідер щоденно прилітав на гелікоптері в Абруццо, щоб особисто контролювати ситуацію із пошуку зниклих без вісті. У понеділок, коли відбувся перший землетрус, він підписав декрет про оголошення надзвичайного стану у зв'язку зі стихійним лихом і скасував запланований візит до Москви.

Сьогодні прем'єр наголосив, що у період із 6 до 10 квітня у центральній Італії було зареєстровано 806 підземних поштовхів, дев'ять із яких силою від 4 до 5 балів за шкалою Ріхтера.

Зараз рятувальники продовжують розбирати завали, і не виключено, що список жертв, до якого зараз входить 287 імен, збільшиться.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK