Обама заявив про необхідність єднання всіх націй

Обама заявив про необхідність єднання всіх націй
pictures.reuters.com

Виступаючи з традиційним суботнім посланням до нації, Обама нагадав про те, що в ці дні євреї святкують одне з головних і найбільш світлих своїх свят - Песах, а християни - Великдень.

Президент підкреслив, що такий збіг змушує замислитися про тісний взаємозв’язок в цьому світі.  

"Ніколи ще ідея єднання не була такою важливою, як сьогодні - у час, коли ми всі проходимо через випробування і труднощі, з якими ми ніколи ще не стикалися. Це і економічна криза, і екстремізм, який забирає життя ні в чому не винних чоловіків, жінок і дітей, і ненадійна залежність від іноземного палива та джерел енергії, що забруднюють повітря та воду і загрожують нашій планеті, і поширення найбільш небезпечних видів зброї, і збереження смертельних захворювань, і поновлення старих конфліктів ", - пояснив Обама.

За словами президента, жодна нація наодинці не здатна боротися з усіма цими проблемами.  

"Саме тому я зустрівся з лідерами "великої двадцятки" - заради того, щоб домогтися спільних рішучих дій найбільших економік світу у боротьбі з глобальною економічною кризою", - сказав Обама.

Тій же меті - об'єднанню перед обличчям загрози - був, за словами президента США, присвячений саміт НАТО, учасники якого обговорювали стратегію політики в розсадниках тероризму - Афганістані та Пакистані.  

"Заради тієї ж мети я виклав у Празі нашу стратегію співпраці з Росією та іншими країнами з метою припинення розповсюдження ядерної зброї", - сказав Обама.  

"Ми не можемо допустити, щоб старі розбіжності завадили нам домогтися прогресу в областях, які усіх нас цікавлять", - підкреслив президент США.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK