Православні святкують Вербну неділю, католики - Великдень

Православні святкують Вербну неділю, католики - Великдень
taday.ru

У цей день православні згадують подію, про яку розповідає Євангеліє, коли Ісус Христос верхи на ослиці в'їхав до Єрусалиму, і  все місто вийшло Йому назустріч. Люди знімали з себе верхній одяг і кидали його на дорогу, якою їхав Ісус. Вони устилали Його шлях пальмовими гілками і вітали вигуками "Осанна!", Як звичайно зверталися тільки до царя. Причиною радості було чудо, яке здійснив напередодні Ісус, воскресивши Лазаря і довівши тим самим своє право називатися Сином Божим.  

У цей день у православних прийнято освячувати гілочки верби. Гілка верби символізує перемогу життя над смертю - Воскресіння Господнє. В народі вважається, що освячена верба очищає і відганяє нечисту силу. Гілочки верби ставлять за ікону і зберігають весь рік до наступної Вербної неділі.

На Вербну неділю тим, хто дотримується посту, дозволяється їсти рибу та пити вино.  

Католики ж сьогодні відзначають одне з найголовніших релігійних свят - Воскресіння Христове, або Великдень. Для протестантів це свято є другим за важливістю після Різдва Христового.

Традиційною нічною літургією у Соборі Святого Петра у Ватикані Папа Римський Бенедикт шістнадцятий завершив триденні богослужіння, які правилися перед Великоднем.  

За усталеною традицією понтифік здійснив у Великодню ніч обряд хрещення п'яти новонавернених християн - трьох італійців, китаянки та американки.

Сьогодні Бенедикт шістнадцятий очолить головне Великоднє богослужіння на площі Святого Петра у Ватикані, після завершення богослужіння він звернеться із традиційним посланням Місту та Світу і привітає католиків зі святом Великодня на мовах багатьох народів світу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK