ЗМІ: Баскські терористи готували замах на короля Іспанії

ЗМІ: Баскські терористи готували замах на короля Іспанії
obozrevatel.com

"ЕТА розробила план, випробуваний в теорії і на практиці, метою якого було збити літак або вертоліт з королем Хуаном Карлосом на борту за допомогою ракети земля-повітря, випущеної неподалік від якого-небудь аеропорту чи військової бази", - повідомляє газета.  

За даними видання, серед можливих жертв теракту фігурують також прем'єр-міністр Хосе Луїс Родрігес Сапатеро і низка міністрів його уряду.

Газета посилається на джерела в антитерористичному департаменті МВС Франції. Агентам вдалося розшифрувати матеріал, що міститься на кількох компакт-дисках, виявлених в одному з будинків, в якому французька поліція провела обшук восени 2004 року під час арешту одного з членів ЕТА.  

За даними газети, там же були знайдені лабораторія з виготовлення вибухових пристроїв, склад зброї, система наведення EPR для ракет класу земля-повітря SAM-18 і частини ракети, яка була запущена під час тренування терористів.

За даними газети, один з дисків містить список потенційних жертв терористів з фотографіями та детальним поясненням маршрутів їх пересування, а також рекомендаціями, коли і де краще за все здійснити замах.  

Там же наводяться детальні плани деяких іспанських аеропортів і військових баз, у тому числі мадридського аеропорту Барахас, військової бази Торрехон де Ардос, аеропорту в Пальма де Майорка, прилеглої до них території, а також плани повітряних коридорів в районі Мадрида, в Країні Басків та іспанських і французьких Піренеях.

Диск містить програми тренувань для пілотування невеликих літаків, а також докладний звіт про симуляцію польоту за маршрутом Мадрид-Малага на Boeing-727.   

Баскська терористична організація ЕТА була заснована 31 липня 1959 року, вона веде боротьбу за незалежність Країни Басків. Вперше заявила про себе 7 червня 1968 року, здійснивши теракт, в результаті якого загинув поліцейський Хосе Пардінес. На рахунку у ЕТА більше 820 жертв.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK