Іран продемонструє військову міць держави проведенням найбільшого авіашоу

Іран продемонструє військову міць держави проведенням найбільшого авіашоу
media.npr.org


Про це пише Jerusalem Post.

Шоу пройде в День Армії 18 квітня, у ньому візьмуть участь близько 140 літаків.

У параді буде представлена не лише авіація, але й інші види військ.

За словами представників іранських ВПС, шоу стане "символом готовності армії захищати країну". Інший іранський військовий, цитований газетою, заявив, що Тегеран приготував для своїх ворогів "сюрприз нищівної міці", у разі якщо вони зважаться атакувати ісламську республіку.

Повідомлення про проведення військового шоу з'явилися незабаром після заяви президента Ірану Махмуда Ахмадинеджада про те, що країна зуміла створити повний ядерний паливний цикл.

Нагадаємо, 9 квітня, президент Ірану Махмуд Ахмадинеджад відкрив перший в країні завод з виготовлення ядерного палива в місті Натанз. На ньому буде виготовлятися оксид урану для реактора, що працює на важкій воді. Будівництво цього реактора буде завершено до 2010 року, але, за даними інформагентств, вже сьогодні Іран створив повний ядерний паливний цикл.

Як відомо, деякі представники світового співтовариства, зокрема, США та Ізраїль, побоюються, що Тегеран має намір створити власну ядерну зброю. Іран, зі свого боку, усі звинувачення відкидає. Між тим, Ізраїль не заперечує можливість нанесення превентивного удару по Ірану.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK