Обама: США мають намір покласти край піратству поблизу берегів Сомалі

Обама: США мають намір покласти край піратству поблизу берегів Сомалі
pictures.reuters.com


Про це заявив президент США Барак Обама після звільнення американського капітана, захопленого сомалійскими піратами.

Як йдеться в письмовій заяві Обами для преси, поширеній прес-службою Білого дому, "ми маємо намір покласти край піратству в цьому регіоні (поблизу берегів Сомалі). Для досягнення цієї мети ми повинні продовжувати працювати з нашими партнерами для запобігання майбутніх атак, а також бути готовими перешкоджати актам піратства, тобто зробити все, щоб ті, хто порушує закон, понесли неминучу відповідальність за свої злочини ".

Окрім того, Обама зазначив, що дуже задоволений тим, що капітан звільнений без шкоди для його здоров'я. Зараз він знаходиться на кораблі ВМС США Boxer, сказав Обама.

"Його мужність є прикладом для всіх американців", - сказав президент США.

Подробиці звільнення капітана американського контейнеровоза Maersk Alabama Річарда Філліпса повідомляє телекомпанія CNN. За даними, 55-річний Філліпс 12 квітня зробив другу спробу втечі, стрибнув за борт рятувальної шлюпки, в якій його утримували троє морських розбійників. Капітан зміг уплав дістатися до американських морських піхотинців, які знаходилися неподалік та відкрили вогонь по піратах, щоб прикрити втечу заручника.

Кораблі ВМС США в останні дні патрулювали район дрейфу шлюпки. Під час цієї акції троє з чотирьох піратів, які утримували Філліпса, були вбиті. Ще один узятий під варту. Сам капiтан не поранений.

Філліпса вже допитали співробітники ФБР, які займаються розслідуванням ситуації із захопленням судна. Родині капітана вже повідомили про його звільнення.

Раніше повідомлялося, що 12 квітня сомалійскі пірати звільнили капітана американського контейнеровоза Maersk Alabama Річарда Філліпса, захопленого в полон декілька днів тому в Індійському океані. За інформацією американських ЗМІ, за звільнення американця пірати вимагали викуп у розмірі двох мільйонів доларів.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK