Північнокорейська ракета пролетіла на 800 км далі, ніж передбачалося

Північнокорейська ракета пролетіла на 800 км далі, ніж передбачалося
Reuters

Про це повідомила південнокорейська газета Чосон ільбо.

Аналіз даних радіолокаційного спостереження та інформації, які отримано із супутника системи ПРО американських ВПС, свідчить про те, що дійсно ракета пролетіла в сторону Гавайських островів 3846 км, а не 3058 км, як до цього вважали в США та Японії.

Згідно з останніми оцінками, друга ступінь спрацювала нормально, причиною невдачі стало те, що третя ступінь не змогла відокремитися, і ракета не вийшла на задану орбіту.

Розвідслужби США, Південної Кореї і Японії продовжують вивчати параметри цього запуску, в ході якого, як стверджує Пхеньян, було здійснено виведення на орбіту супутника зв'язку. У Вашингтоні, Сеулі і Токіо вважають, що він закінчився невдачею.

Водночас, став відомим зміст проекту заяви голови Ради безпеки ООН стосовно запуску північнокорейської ракети. У документі засуджується запуск ракети КНДР і вказується, що він "знаходиться в протиріччі з резолюцією РБ 1718.

Нагадаємо, 5 квітня о 5:32 за київським часом Північна Корея здійснила запуск ракети, що за офіційною версією повинна була вивести супутник на орбіту Землі. Через деякий час Центральне телеграфне агентство Кореї повідомило про успішне виведення на орбіту північнокорейського супутника.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK