Таїландська армія знову застосувала зброю проти демонстрантів

Таїландська армія знову застосувала зброю проти демонстрантів
АР

Як передає агентство AFP, приблизно 100 солдатів, озброєних М-16, дали два залпи по десять секунд кожен у бік опозиціонерів, які намагалися протаранити військове оточення за допомогою автобуса.

Про те, чи солдати стріляли в повітря чи по опозиціонерам, нічого не повідомляється. Між тим відомо, що в центрі Бангкока військові застосували водомети і сльозоточивий газ для розгону демонстрантів.

Крім того повідомляється, що маніфестанти підпалили на перехресті Дін Даенг в центрі Бангкока рейсовий автобус і розливають на бруківку бензин, погрожуючи підпалити його при наближенні солдатів.

Туди ж демонстранти підігнали захоплену ними цистерну зі скрапленим газом. Повідомлялося, що в розпорядженні демонстрантів знаходяться дві вантажівки для транспортування газу. Вони погрожували підірвати їх або розпилити газ.

Як повідомлялося раніше, в розгоні демонстрацій беруть участь близько 37 тисяч таїландських військовослужбовців. У результаті зіткнень постраждали, щонайменше, 68 осіб, двоє з них перебувають у критичному стані. Постраждалі є як в армійських підрозділах, так і серед демонстрантів.

Прем'єр-міністр Таїланду Абхісіт Ветчачіва в понеділок, 13 квітня, виступив з телезверненням до учасників антиурядових виступів, в якому закликав їх піти з вулиць Бангкока.

***

Нагадаємо, 10 квітня протестуючі зірвали саміт АСЕАН в Паттайі, увірвалися в будинок, де засідали політики, в результаті чого останніх довелося евакуювати на гелікоптері.

12 квітня демонстранти спробували прорватися до будівлі Міністерства внутрішніх справ, а потім попрямували в резиденцію уряду. В результаті після зіткнень легкі поранення отримали прем'єр-міністр Таїланду Aпхісіт Ветчачіва та його заступник. У Бангкоку було оголошено надзвичайний стан; в місто ввели війська.

Акції протесту в Таїланді почалися в березні цього року після того, як уряд на чолі з Вейджаджівом виділив 9 мільйонам низькооплачуваних тайським робочим допомогу в розмірі 2 тисяч батів (55 доларів) кожному з метою стимулювати економіку країни на тлі світової фінансової кризи. Учасники акцій протесту назвали подібну допомогу "підкупом" і стверджують, що нинішній уряд отримав владу незаконно.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK