Британські військові загубили ноутбук з секретними даними про спецназ

Британські військові загубили ноутбук з секретними даними про спецназ
events.co.uk

Як повідомляє The Daily Telegraph з посиланням на міністерство оборони Великобританії, дані на комп'ютері не були захищені засобами криптографії і були доступні для будь-якого користувача. Пропажу виявили під час планової перевірки полку зв'язку, який забезпечував навчання елітних частин.

Представники міністерства оборони заявили, що зниклий комп'ютер не містить даних про розроблювані операції, також у ньому немає докладних відомостей про системи озброєнь. Почато розслідування події.

Водночас, міністр оборони в тіньовому уряді Лайам Фокс зажадав від військових найближчим часом надати повну інформацію про інцидент. Він заявив, що вона необхідна для оцінки можливого ризику для життів цивільних і військових осіб, який може виникнути у результаті пропажі комп'ютера.

Зазначимо, що це далеко не перший у Великобританії випадок втрати конфіденційної інформації різними організаціями і відомствами.

Так у вересні минулого року з приміщень Агентства особового складу та ветеранів у зоні військово-повітряного центру Іннсуорт, який суворо охороняється, неподалік від англійського міста Глостер, пропали три жорстких комп'ютерних диски з особистими даними на кілька тисяч діючих і колишніх військовослужбовців Королівських ВПС.

За місяць до цього співробітник міністерства внутрішніх справ Великобританії втратив карту пам'яті з особистими даними більш ніж сотні тисяч злочинців, у тому числі і тих, що відбувають тюремний термін.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK