Росія закликала КНДР повернутися за стіл переговорів

Росія закликала КНДР повернутися за стіл переговорів
russia.uz

У заяві МЗС Росії стосовно цього міститься заклик до Північної Кореї "повернутися за стіл переговорів в інтересах денуклеаризації Корейського півострова і знаходження надійних мирних способів забезпечення безпеки Північно-Східної Азії".

Зовнішньополітичне відомство Росії висловило жаль у зв'язку з тим, "що у відповідь на правомірність та збалансовану реакцію Ради безпеки ООН Пхеньян заявив про вихід з шестисторонніх переговорів і про відновлення своєї ядерної програми".

Назвавши заяву Радбезу "оптимальним рішенням", російський МЗС зазначило, що заклик, який міститься в ньому до всіх сторін виконувати прийняті раніше зобов'язання "не означає посилення режиму санкцій".

З надією на продовження шестисторонніх переговорів з ядерної проблеми Північної Кореї виступила і влада Китаю.

Нагадаємо, в понеділок, 13 квітня, Рада безпеки ООН на офіційному засіданні одноголосним рішенням прийняла заяву, в якій засудила запуск КНДР ракети з супутником зв'язку.

У відповідь Пхеньян оголосив, що вийде з шестисторонніх переговорів, і заявив про намір відновити свою ядерну програму.

***

5 квітня Північна Корея здійснила запуск ракети, що за офіційною версією повинна була вивести супутник на орбіту Землі. Через деякий час Центральне телеграфне агентство Кореї повідомило про успішне виведення на орбіту північнокорейського супутника.

Японія, США та Південна Корея запідозрили, що КНДР таким чином випробувала балістичну ракету Тхепходонг-2. Російські військові не виявили на орбіті північнокорейський супутник, а Пентагон заявив, що ракета разом з корисним вантажем затонула в океані.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK