КНДР висилає інспекторів МАГАТЕ і припиняє моніторинг на ядерному реакторі

КНДР висилає інспекторів МАГАТЕ і припиняє моніторинг на ядерному реакторі
korrespondent.net/world/805409

Про таке рішення влади КНДР повідомили у Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ). Воно відбулося відразу  після того, як Пхеньян заявив про намір вийти із складу шестисторонніх переговорів з припинення своєї національної ядерної програми.

Зазначимо, напередодні Рада безпеки ООН на офіційному засіданні засудила запуск КНДР ракети з супутником зв’язку. Члени Ради безпеки вказали на те, що своїми діями Пхеньян порушив розпорядження, встановлені резолюцією ООН 1718, яка забороняє Північній Кореї будь-яку діяльність, пов’язану з балістичними ракетами. У документі також міститься вимога до КНДР більше не здійснювати подібних запусків.

Як відомо, спостерігачі ООН були допущені на ядерний реактор в Йонбені у жовтні минулого року - після того, як Вашингтон виключив країну зі списку держав, що підтримують тероризм. Тоді на об’єкті символічно було підірвано охолоджуючу башту.

Проте переговори зайшли у глухий кут після того, як США і КНДР не домовилися про способи перевірки представленого Пхеньяном списку його ядерних програм, а Японія і Південна Корея відмовилися від виконання своїх зобов’язань із постачання північним корейцям палива для звичайних електростанцій взамін на відмову від ядерної програми.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK