Воронін виступив за амністію молдован, які підпалили його резиденцію

Воронін виступив за амністію молдован, які підпалили його резиденцію
ljplus.ru

"Я прошу відповідні компетентні органи провести загальну амністію і клопочу про припинення всіх форм переслідування учасників акції вуличного протесту", - заявив глава держави.

При цьому він зазначив, що амністія не стосується рецидивістів. "Представники кримінального світу і рецидивісти, які скористалися складною політичною ситуацією, залишаться в місцях позбавлення волі", - додав Воронін.

Він закликав усіх учасників політичного процесу в країні повернутися в русло цивілізованого діалогу. "Влада не висуває жодних умов лідерам опозиції. Будь-які їхні рішення мають єдиного суддю - виборця. Саме він оцінить усіх нас", - сказав молдовський президент, зазначивши, що його політичним супротивникам не вдасться збити країну з європейського курсу.

На його думку, влада нині заліковує політичну травму, яка поляризувала громадську думку. Проте Воронін переконаний, що Молдова впорається зі всіма проблемами.

"Молдовська держава переживала чимало випробувань, але я переконаний, що з кризи, що склалася, наша країна зуміє вийти ще сильнішою, а суспільство - згуртованішим", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, сьогодні ЦВК Молдови проводить перерахунок голосів виборців на минулих парламентських виборах. За попередніми результатами, переконливу перемогу на них отримали комуністи. Після оприлюднення цієї інформації тисячі людей вийшли на вулиці з вимогою провести нові вибори.

Далі акції протесту переросли у безлади, під час яких жителі Молдови підпалили будівлю парламенту і резиденцію глави держави. Володимир Воронін назвав ці події спробою провести кольорову революцію.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK