Бойовики Компартії Індії здійснили серію нападів на виборчі дільниці

Бойовики Компартії Індії здійснили серію нападів на виборчі дільниці
АР

За повідомленням поліції, левацькі бойовики, що оголосили бойкот виборів, зірвали голосування в адміністративному окрузі Малкангірі східного штату Орісса, коли знищили електронні урни для голосування в одному з сіл. Одночасно було скоєно напад в іншому районі штату, де заколотники напали на дві виборчі дільниці.

У південних районах сусіднього штату Чхаттісгарх, також охоплених заколотами, маоїсти обстріляли шість виборчих дільниць і вступили в перестрілку з поліцією. Ледве співробітники правоохоронних органів відбили атаку, як аналогічний напад стався в сусідньому районі. Голосування було припинено.

У штаті Джаркханд, де активно діють заколотники, на закладеній маоїстами міні в окрузі Латехар підірвався автобус з прикордонниками, які їхали на виборчу дільницю. Після вибуху на міні автобус обстріляли з автоматів. Загинуло шестеро прикордонників.

У понеділок у цьому ж районі було скоєно напад на спецпідрозділ поліції, в результаті якого загинуло двоє бійців і п'ятеро бунтівників.

Неспокійна обстановка зберігається в штаті Біхар, де напередодні було скоєно напад на військовий гарнізон. Атаку маоістів тоді вдалося відбити. Разом з тим, в ніч на вівторок загинуло десятеро бійців спецназу поліції в штаті Орісса, коли бойовики атакували копальню, яку вони охороняли.

Маоїсти оголосили своєю метою "звільнення сільської бідноти від гніту капіталістів". Вони базуються в лісах на сході, півночі та в центрі Індії, влаштовують диверсії та вилазки проти співробітників правоохоронних органів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK