Лукашенка запросили на саміт Східного партнерства

Лукашенка запросили на саміт Східного партнерства
Reuters

Запрошення йому передав міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг, який сьогодні перебуває в Мінську. При цьому він повідомив, що президент Білорусі ще не дав своєї згоди участь в саміті.

"Поки що питання участі президента в саміті залишається відкритим. Планується, що найближчим часом Білорусь визначиться, хто буде представляти країну на саміті ЄС", - повідомив Шварценберг, зазначивши, що для ЄС Білорусь є європейською країною і завжди нею була.

Глава МЗС Чехії нагадав, що в Східне партнерство запрошуються Україна, Вірменія, Азербайджан, Грузія, Молдова і Білорусь. Цей проект Євросоюзу є доповненням до Північного виміру і до Середземноморського союзу як ґрунт для дискусій з візових угод, угод про вільну торгівлю та стратегічне партнерство зі східними сусідами об'єднаної Європи.

Як відомо, в 2006 році стосовно Білорусі ЄС ввела економічні санкції. Приводом були президентські вибори, які в Європі назвали недемократичними. Для нормалізації відносин Мінськ пішов на деякі кроки, зокрема, звільнив політв'язнів.

19 лютого верховний представник ЄС з загальної зовнішньої політики і безпеки Хав'єр Солана після візиту в Мінськ заявив, що настав період більш тісних відносин між ЄС та Білоруссю.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK