Казахстан офіційно відмовився від навчань НАТО в Грузії

Казахстан офіційно відмовився від навчань НАТО в Грузії
spomir.ru

Про це заявив міністр оборони республіки Даніал Ахметов. "Ми дуже зайняті для цього", - сказав міністр, зазначивши, що це є остаточним рішенням Казахстану.

Багатонаціональні навчання під егідою НАТО Cooperative Longbow 09/Cooperative Lancer 09 відбудуться у Грузії з 6 травня по 1 червня, в них візьмуть участь близько 1,3 тисячі військовослужбовців з 19 країн альянсу та його партнерів. Навчання є військово-штабними і будуть проходити без застосування зброї та військової техніки.

Як повідомлялося, від навчань також відмовилися Естонія і Латвія. Латвія мотивувала відмову тим, що зараз "ситуація не така, щоб додатково посилати людей" для навчань.

Раніше, 1 7 квітня, президент Росії Дмитро Медведєв назвав рішення НАТО щодо проведення військових навчань у Грузії, запланованих на травень цього року, неправильним і небезпечним.

У свою чергу, Росія закликала НАТО відкласти, або зовсім скасувати військові навчання в Грузії, оскільки вони можуть зірвати процес відновлення повноцінних відносин Росії та Північноатлантичного альянсу.

Представники НАТО у відповідь запропонували Росії приєднатися до військових навчань у Грузії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK