ФСБ повідомило про викриття в Сочі грузинського шпигуна з українським громадянством

ФСБ повідомило про викриття в Сочі грузинського шпигуна з українським громадянством
rg.ru

Як повідомили в ФСБ Росії, за завданням свого керівництва Мамука Майсурадзе в середині 2007 року прибув у Сочі як громадянин України та відповідно до відпрацьованої легенди зайнявся приватним підприємництвом.

Громадянство України і необхідні документи були отримані ним при активному сприянні грузинських спецслужб, які через оперативні можливості в короткий термін в обхід українського законодавства виготовили їх і передали розвіднику для легалізації.

За даними ФСБ, у 2008 році Майсурадзе на гроші грузинської розвідки відкрив у Сочі інтернет-кафе, яке використовував в якості каналу зв'язку зі співробітниками іноземної спецслужби, які курирують його роботу високопоставленими.

У ФСБ зазначили, що Майсурадзе, серед іншої інформації, повинен був добувати дані про підготовку до проведення зимової Олімпіади, яка пройде в Сочі в 2014 році.

За даними російської спецслужби, Майсурадзе - кадровий співробітник Спеціальної служби зовнішньої розвідки Грузії. У поле зору ФСБ Росії він потрапив у 2000 році, "як особа, яка пов'язана з ватажком бандпідпілля", що діє на Північному Кавказі. Російською владою прийнято рішення про небажаність перебування Майсурадзе на території РФ, заявили в ФСБ.

Нагадаємо, у травні 2008 року ФСБ заявила, що спецслужби припинили діяльність агента грузинських спецслужб на півдні Росії. За словами російських контррозвідників, грузинський агент "здійснював координацію з незаконними збройними формуваннями на Північному Кавказі".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK