Затулін запропонував вводити санкції проти країн колишнього СРСР, де реабілітують нацизм

Затулін запропонував вводити санкції проти країн колишнього СРСР, де реабілітують нацизм
NEWSru.com
Про це сьогодні у Москві сказав голова комітету Костянтин Затулін, виступаючи на експертно-аналітичній раді з підготовки проекту федерального закону Про протидію реабілітації у нових незалежних державах на території колишнього СРСР нацизму, нацистських злочинців і їхніх пособників.

Зокрема, Затулін підкреслив, що "останнім часом такі дії спостерігаються в Україні, Латвії, Естонії, а також є окремі випадки у РФ". Водночас він підкреслив, що у Росії це поодинокі випадки, а не державна політика, як в інших країнах.

У пояснювальній записці до законопроекту передбачено застосування примусових заходів впливу до держав колишнього СРСР у разі проведення ними держполітики із реабілітації нацизму.

"Ця політика у будь-якому вияві трактується як недружня щодо РФ і спричиняє зазначені у законопроекті заходи дипломатичного та економічного впливу, а також звернення до міжнародних організацій аж до ООН з метою застосування міжнародних санкцій до даної держави", - зазначено у документі.

Крім цього, законопроектом передбачено застосування заходів впливу щодо фізичних та юридичних осіб, аж до притягнення їх до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Передбачено призупинення діяльності комерційних та некомерційних організацій, індивідуального підприємництва, громадських та релігійних об'єднань і ЗМІ.

Крім того, для громадян незалежних держав - колишніх республік СРСР та осіб без громадянства мірою відповідальності передбачено адміністративне вигнання за межі РФ, а також заборона на в'їзд до РФ.

Як повідомлялося, лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко закликала президентів РФ Дмитра Медведєва, США Барака Обаму, Франції Ніколя Саркозі та прем'єр-міністра Великобританії Гордона Брауна засудити дії української влади і ввести економічні санкції проти Львівської області.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK