Іран звинуватив генсека ООН в упередженості

Іран звинуватив генсека ООН в упередженості
AP
За словами офіційного представника МЗС Хасана Гашгаві, ремарки генсека ООН не були нейтральними і мали упереджений та нелогічним характер.

Зазначимо, після скандальної женевської промови Ахмадинеджада про Ізраїль Бан Кі-мун заявив, що іранський лідер використав свою промову "для звинувачень, роз'єднання і навіть провокації, що цілком суперечить меті форуму".

Незважаючи на думку голови ООН у Тегерані, главу ісламської держави зустріли як героя. За інформацією іранських ЗМІ, в аеропорту столиці Ірану Ахмадинеджада зустрічали віце-президент, представники уряду та парламенту, а також багато молоді. Крім того, іранська преса назвала візит президента у Швейцарію "останньою кулею у мозок Заходу".

Нагадаємо, напередодні Махмуд Ахмадинеджад виступив на конференції ООН з питань расизму, що проходила у Женеві. Він назвав єврейську державу найжорстокішим расистським режимом, що викликало обурення серед делегатів від європейських країн, які на знак протесту покинули зал засідань.
 
Міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер у Парижі заявив, що після антисемітських заяв іранського президента жодні компроміси із Тегераном є неможливими.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK