У Франції заборонили виставку трупів

У Франції заборонили виставку трупів
rus.newsru.ua

Виставка, на якій експонуються спеціальним чином підготовлені та препаровані трупи, була зафіксована у багатьох країнах світу. У Парижі вона повинна була закритися тільки 10 травня, - повідомляє Reuters.

Суд зажадав закрити виставку протягом 24-х годин. У разі невиконання вимоги буде нараховано штраф на суму 20 тисяч євро (близько 26 тисяч доларів) за добу. Крім того, суд зобов'язав організаторів виставки передати експонати владі під загрозою штрафу на суму 50 тисяч євро (65 тисяч доларів) за день.

До суду на організаторів виставки подали дві групи захисників прав людини, які передбачають, що експонати виставки, названі невпізнаними трупами, насправді є тілами страчених в'язнів китайських тюрем. Однак суддя у своєму вердикті лише заявив, що виставка порочить людське тіло. Суд керувався прийнятим у грудні 2008 року законом про те, що мертве тіло повинно покоїться на цвинтарі.

Як зазначає агентство, суд ухвалив прецедентне рішення, яке може призвести до того, що усі музеї Франції будуть зобов'язані забрати зі своїх експозицій кістяки та мумії.

Нагадаємо, восени минулого року у Марселі відбулася анатомічна виставка знаменитого фізіолога Гюнтера фон Хагенса Наше Тіло - колекція із чотирьохсот справжніх людських тіл та їхніх фрагментів, які пройшли процедуру пластинації.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK