Лавров: Рішення НАТО створили у влади Грузії відчуття безкарності

Лавров: Рішення НАТО створили у влади Грузії відчуття безкарності
Reuters

Він нагадав про те, що колишні рішення альянсу створили у влади Грузії "відчуття вседозволеності та безкарності".

"Зіграло свою провокаційну роль і рішення саміту НАТО в Бухаресті в квітні 2008 року, де було проголошено, що Грузія і Україна будуть в НАТО. Це створило у Саакашвілі відчуття вседозволеності та безкарності", - заявив Сергій Лавров, відповідаючи на запитання слухачів BBC.

"Показово також, що Україна стала одним з головних постачальників грузинському режиму зброї, з якого вбивали миротворців, мирних жителів і руйнували Цхінвалі і південноосетинські села", зазначив Лавров.

"Тому коли сьогодні робляться спроби переозброїти грузинську армію, коли в Грузії плануються навчання НАТО, це не може не викликати питання про те, чого домагаються в альянсі? Нагадаю: в останній раз навчання НАТО в Грузії проводилися в липні 2008 року, за кілька тижнів до нападу на Південну Осетію", - підкреслив російський міністр.

Він зазначив, що Росія, "на відміну від західних спонсорів незалежного Косова", визнала Південну Осетію та Абхазію не в геополітичних цілях, а "в інтересах забезпечення безпеки і самого виживання південноосетинського і абхазького народів, регіональної стабільності в цілому".

Нагадаємо, НАТО планує провести багатонаціональні навчання в Грузії в період з 6 травня до 1 червня. У них візьмуть участь близько 1,3 тис. військовослужбовців з 19 країн альянсу та його партнерів.

У відповідь Росія офіційно повідомила НАТО про перенесення наміченого на 7 травня засідання Ради Росія-НАТО на рівні начальників генеральних штабів.

У той самий час офіційний представник альянсу Джеймс Аппатурай заявив, що військові навчання в Грузії під егідою НАТО пройдуть у будь-якому випадку, незважаючи на негативне ставлення Росії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK