Президента Польщі запідозрили у пристрасті до алкоголю

Президента Польщі запідозрили у пристрасті до алкоголю
Reuters

Після того, як про факт купівлі стало відомо, головний критик глави держави, - депутат сейму Януш Палікот, який представляє правлячу партію Цивільна платформа, негайно заявив, що "президент повинен протягом трьох днів або залишити свій пост, або визнати, що страждає від алкогольної залежності".

Представники президентської канцелярії тут же пояснили, що пляшки з алкогольними напоями придбали, щоб подавати їх на бортах Ту-154, Як-40 та вертольотах, якими користується глава держави. Крім того, напої вдалося придбати без посередників, що дозволило вдвічі заощадити виділені кошти.

Палікот відреагував негайно: "Пояснення начебто логічні, але недостатні. Адже стюардесам не дозволяється вживати алкоголь на роботі, слугам теж, не кажучи вже про пілота. У полі підозр залишається тільки президент. Що стосується економії, то вона сумнівна. Як я підрахував, десять пляшок коштують більше, ніж пів-літри горілки або віскі".

У відповідь на заяви Палікота опозиційна партія Закон і справедливість (яку було створено братами Качинськими) зажадала від лідера Громадянської платформи прем'єра Дональда Туска засудити свого однопартійця, а не "розкривати над ним парасольку".

За матеріалами: Российская газета


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK