Казахстан має намір стати членом Євросоюзу

Казахстан має намір стати членом Євросоюзу
spomir.ru

Про це в четвер, 23 квітня, заявив посол Казахстану в РФ Адільбек Джаксибеков в Москві.

"Ми хотіли б у майбутньому вступити до Євросоюзу, але вступити не як Естонія і Латвія, а як рівноправний партнер. Я не кажу, що це буде за нинішньої влади", - сказав дипломат.

Посол не виключив, що після вступу Казахстану до ЄС останній буде перейменовано в Євразійський союз. Джаксибеков підкреслив, що Казахстан зацікавлений у співпраці з Євросоюзом тільки на "рівнопартнерському рівні" і буде позиціонувати себе як "самодостатній регіон".

Дипломат сказав, що зараз Казахстан реалізує проект "Шлях до Європи", який передбачає проведення близько 80 різних заходів, спрямованих на "встановлення близьких контактів і добросусідських відносин з Європою в сфері технологій, економіки, культури".

Нагадаємо, раніше держсекретар Франції у європейських справах Брюно ле Мер висловився за припинення розширення Євросоюзу після прийняття в цю регіональну організацію країн Західних Балкан.

Нагадаємо, останніми членами Євросоюзу з 1 січня 2007 року стали Болгарія і Румунія. Таким чином членами ЄС тепер є 27 держав, у яких, загалом, проживає більш 500 млн. осіб.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK