Лавров порадив Японії не мріяти про ядерний статус

Лавров порадив Японії не мріяти про ядерний статус
5ta.ru
Перебуваючи у Сеулі, російський міністр закордонних справ закликав усі сторони не використовувати поточної кризи навколо ядерної проблеми КНДР для створення різних нових блоків, дестабілізації ситуації та посилення військової діяльності у Північно-Східній Азії.

"Сподіваюся, ніхто не буде намагатися штучно збурювати ситуацію, тим більше використовувати її як привід для розкручування у регіоні гонки озброєнь, створення військово-політичних блоків, форсування створення позиційного району протиракетної оборони, або навіть відмовлятися від конституційних положень і заявляти про необхідність володіння ядерно-ракетним потенціалом", - сказав глава МЗС РФ сьогодні, 24 квітня.

За словами російського міністра, такі заяви він, на жаль, чує. Лавров не уточнив, про кого конкретно йдеться, але багато хто припускає, що він має на увазі саме Японію, яка не володіє ядерним статусом, на відміну від США, Росії, Великобританії, Франції та Китаю.

Відвідавши обидві Кореї, глава російського МЗС заявив, що КНДР поки що не має наміру повертатися до шестисторонніх переговорів щодо ядерної проблеми Корейського півострова.

За його словами, усім учасникам шістки (Росія, США, Китай, КНДР, Республіка Корея і Японія) необхідно зрозуміти, що денуклеаризація Корейського півострова і нерозповсюдження ядерної зброї набагато важливіше двосторонніх розбіжностей та емоцій.

Лавров також зазначив, що на переговорах у Пхеньяні Росія підтвердила необхідність повернення КНДР до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, і розраховує, що північнокорейські партнери її почули, а всі інші країни зроблять висновки.

Крім цього, російський міністр закордонних справ повідомив, що Росія готова розробляти із КНДР проекти з запуску північнокорейських супутників за допомогою російських носіїв.

"Росія співпрацює із багатьма країнами у космічній сфері, про це можна говорити у контексті запусків супутників нашими носіями, зокрема співпрацює і з Республікою Корея. Ми готові, щоб аналогічні проекти розроблялися і в КНДР", - сказав Лавров у південнокорейській столиці.

Нагадаємо, ситуація навколо КНДР загострилася після того, як 5 квітня КНДР здійснила запуск триступеневої балістичної ракети Інха-2 (Чумацький шлях). Центральне телеграфне агентство Кореї повідомило, що ракета вивела на орбіту штучний супутник зв'язку Кванменсон-2 (Яскрава зірка).

Військові Південної Кореї та США незабаром спростували інформацію про успішний запуск супутника і заявляли, що Північна Корея могла проводити випробування ракети з військовими цілями.

Після цих подій у КНДР наголосили, що початок ядерної війни - лише питання часу. При цьому будь-які санкції проти КНДР будуть сприйняті Пхеньяном як оголошення війни.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK