Молдова запропонувала ЄС запровадити безвізовий режим, а Росії подякувала за підтримку

Молдова запропонувала ЄС запровадити безвізовий режим, а Росії подякувала за підтримку
kp.kg

"Ми просимо в терміновому порядку надати громадянам Молдови свободу пересування по ЄС", - сказав Воронін, спілкуючись з верховним представником ЄС з загальної зовнішньої політики і безпеки.

Чіткої відповіді на цю пропозицію не було, проте Воронін подякував Солані за візит до Кишинева і висловив переконання, що рекомендації Європейського Союзу дозволять здолати політичну кризу в країні.

"Я переконаний, що після зустрічей з чинним головою Європейського Союзу, прем’єр-міністром Чехії Міреком Тополанеком і Хав’єром Соланою ми зможемо здолати політичну кризу, в яку була втягнута Молдова 6-7 квітня", - сказав Воронін.

Відзначимо, після масових акцій протесту в Кишиневі влада Молдови запровадила візовий режим з Румунією. У Європейському союзі, членом якого є Румунія, закликали переглянути це рішення.

Тим часом Володимир Воронін подякував керівництву Росії за підтримку в ситуації, яка склалася після проведення парламентських виборів 5 квітня. На зустрічі з послом Росії в Молдові Валерієм Кузьміним глава молдовської держави передав особисту подяку своєму російському колезі Дмитру Медведєву.

Той, нагадаємо, назвав жахливими події, які розвивалися після оголошення результатів парламентських виборів у Молдові. На думку Медведєва, демонстрації мають відбуватися у рамках закону, а не в режимі кольорових революцій.

Як повідомлялося, на початку квітня у Кишиневі пройшли масові акції протесту з вимогою переглянути результати виборів, на яких переконливу перемогу отримали комуністи. Мітинг поступово переріс у безлади, внаслідок чого були підпалені будівлі парламенту і резиденції глави держави.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK