Путін створив комісію для боротьби зі свинячим грипом

Путін створив комісію для боротьби зі свинячим грипом
planetashkol.ru

Про це повідомив журналістам прес-секретар голови уряду Дмитро Пєсков.

Комісію очолив перший віце-прем'єр Віктор Зубков. Його заступниками стали головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко та голова Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.

"Комісія вже приступила до роботи, вже реалізуються конкретні заходи, спрямовані на запобігання проникнення на територію РФ свинячого грипу та можливості його розповсюдження", - сказав прес-секретар Путіна.

У свою чергу, в Россільгоспнагляді повідомили, що будуть вилучати і знищувати м'ясну продукцію, зокрема, свинину, що знаходиться в ручній поклажі пасажирів, що прибувають авіаційним і морським транспортом з Мексики і тих штатів США, де зафіксовані випадки свинячого грипу.   

Це підтвердив заступник голови відомства Микола Власов. "Ця продукція буде вилучатися в авіаційних і морських портах і знищуватися", - сказав Власов. Крім того, за його словами, Росія вже ввела заборону на постачання сирого свинячого м'яса з Мексики і низки штатів США.  

"Це досить великий географічний регіон: від Колумбії до північних кордонів штату Колорадо і північних кордонів штату Флорида", - сказав Власов. Крім того, за його словами, заборонено використання свинячих м'ясопродуктів на бортах літаків, що прибувають з цих регіонів.  

У свою чергу, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко рекомендує росіянам утриматися від поїздок до Мексики, де від так званого свинячого грипу померли вже десятки людей.  

"Я б хотів звернутися до всіх росіян. Якщо у вас немає особливої потреби, то краще утриматися від поїздки насамперед до Мексики", - сказав Онищенко в ефірі телеканалу Вести-24.

За останніми даними, кількість жертв свинячого грипу, що є комбінацію людського, свинячого і пташиного грипу, досягла 81 людини. Всі загиблі проживали на території Мексики. Підтверджена смерть 20 осіб від цієї хвороби, ще 61 чоловік помер від симптомів, схожих на свинячий грип. Майже 1300 чоловік госпіталізовано з ознаками хвороби.

Через загрозу розповсюдження захворювання в Мексиці на невизначений термін скасовані всі масові заходи, до 6 травня припинені заняття в школах. Мешканці Мехіко намагаються не виходити з дому і запасаються марлевими пов'язками. 

Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я висловили побоювання, що епідемія свинячого грипу в Мексиці може перерости у пандемію. За наявними даними, вірус передається від людини до людини.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила спалахи свинячого грипу в США та Мексиці надзвичайною ситуацією міжнародного рівня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK