Таліби припинили перемир'я з владою Пакистану

Таліби припинили перемир'я з владою Пакистану
Reuters

Як заявив представник проталібських сил у цьому районі Пакистану, бойовики приведені у підвищену готовність і в будь-який момент можуть відновити бойові дії.

Влада Пакистану почала військову операцію з метою припинення спроб талібів розширити сферу свого впливу на інші прилеглі до долини річки Сват райони країни. Більшість талібів вже залишили Нижній Дір, однак частина бойовиків поки ще продовжує залишатися у районі за її межами на відстані всього 100 кілометрів від Ісламабаду.

За існуючими даними, з минулого тижня там у ході інтенсивних бойових дій знищено близько 30 бойовиків.

Поки залишається незрозумілим, чи продовжиться антитерористична армійська операція на території долини Сват - головному плацдармі талібів. Як повідомлялося, 14 квітня президент Пакистану Асіф Алі Зардарі підписав законопроект, згідно з яким у долині Сват були введені закони шаріату.

Нагадаємо, 22 квітня бойовики Талібану, які діють у долині Сват на території Пакистану, активізували свою діяльність у сусідньому регіоні Бунер, незважаючи на мирну угоду, яка підписана з Ісламабадом.

Вихід мусульманських екстремістів на цей рубіж у безпосередній близькості від пакистанської столиці стурбувала Вашингтон. Держсекретар США Хіларі Клінтон назвала таке просування талібів "просто неймовірним" і заявила, що у разі подальшого "походу на Ісламабад" ісламісти можу отримати доступ "до ключів від ядерних арсеналів Пакистану".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK