У Ізраїлі свинячий грип називатимуть мексиканським

У Ізраїлі свинячий грип називатимуть мексиканським
Reuters

"Будемо називати його мексиканським грипом, не свинячим", - заявив заступник міністра охорони здоров'я Яаков Ліцман, який нині керує роботою відомства, а також є одним із лідерів ортодоксальної партії Єврейство Тори.

За його словами, ізраїльська влада володіє усіма необхідними засобами для боротьби з хворобою, що вразила у Мексиці більше, ніж півтори тисячі осіб і забрала життя 103 із них.

Як відомо, з точки зору іудаїзму, свиня є нечистою твариною, тож її м'ясо заборонено вживати у їжу.

Зазначимо, в Ізраїлі з підозрою на свинячий грип уже госпіталізовано дві людини, які нещодавно повернулися із Мексики. Одного з них скеровано у карантин напередодні, і за добу його стан значно покращився. Лікарі практично виключають ймовірність свинячого грипу, проте слід дочекатися остаточних результатів аналізів.

Крім того, головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко уже висловився проти того, щоб називати новий вірус грипу свинячим грипом. За його словами, новий вірус X1H1, який розшифрували в Атланті, отримав офіційну назву Каліфорнія 04/2009.

Як повідомлялося, сьогодні, 27 квітня, у лікарні з підозрою захворювання на свинячий грип було доставлено сім іспанців та одну італійку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK