Прем'єр Британії оголосив про нову стратегію в Афганістані

Прем'єр Британії оголосив про нову стратегію в Афганістані
АР

Браун попередив про небезпеку "ланцюжка терору", що починається у віддалених гірських районах і веде у столичні міста по всьому світу.

Як зазначив голова уряду, Британія виступає за те, щоб контроль над провінціями було передано в руки афганського уряду поступово - аналогічно до того, як це було в Іраку.

На його думку, до кінця 2011 року чисельність афганських військових потрібно збільшити із 75 тисяч до 135 тисяч. Крім того, необхідно збільшити чисельність афганської поліції.

На спільній прес-конференції з президентом Карзаєм Браун заявив, що "в гірських областях на кордоні між Афганістаном і Пакистаном гостро стоїть проблема тероризму".

"Наш підхід до цих двох країн різний, але вони повинні доповнювати одна одну. Нова стратегія по боротьбі з цими розсадниками тероризму буде означати більшу безпеку на вулицях Британії", - зазначив прем'єр-міністр.

За словами Брауна, в Афганістані є прогрес у демократичному розвитку, але при цьому "надзвичайно важливо перемогти міжнародний тероризм не тільки в (гірському афганському) районі Лашкар Гар у провінції Гільменд, але і по той бік кордону - в Пакистані".

Нагадаємо, раніше президент США Барак Обама заявив, що його країна повинна виробити стратегію виходу з Афганістану, незважаючи на плани Вашингтона направити в країну додаткові війська для боротьби з талібами.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK