У США на 30 років засудили найвідомішого колумбійського наркобарона

У США на 30 років засудили найвідомішого колумбійського наркобарона
АР

Монтойю піймали на заході країни у вересні 2007 року. Він входив в першу десятку найбільш розшукуваних злочинців ЦРУ США, і за будь-яку інформацію про його місцезнаходження обіцяли нагороду у 5 мільйонів доларів.

У 2008 році його було екстрадовано в США, де йому пред'явили звинувачення в торгівлі наркотиками і відмиванні незаконно здобутих коштів. За версією слідства, Дон Уго був головним фінансистом найбільшого колумбійського наркокартеля Північ долини, повідомляє BBC News.

У 2009 році Монтойя, повністю визнавши свою вину, розповів, що інвестував отримані від продажу наркотиків кошти в нерухомість і різні види бізнесу. За його словами, загальні заощадження картелю становлять близько 20 мільйонів доларів, передає Reuters.

Картель Північ долини став найбільшим виробником кокаїну в Колумбії, після того, як у дев'яностих роках владою було знищено його два головні конкуренти. За оцінками фахівців, на долю картелю припадає приблизно 30 відсотків усього ввезеного в США кокаїну.

У 2005 році брата Монтойї Хуана Карлоса і його двоюрідного брата Карлоса Феліпе Торо засуджено в США за торгівлю наркотиками до 21 і 19 років в'язниці відповідно.

Ще одного брата Еухеніо Монтойї, Дієго, якого внесено у список найбільш розшукуваних ФБР наркоторговців, наприкінці 2008 року екстрадовано з Колумбії в США, де його також чекає судовий розгляд.

Нагадаємо, 14 квітня колумбійська поліція затримала найвідомішого наркобарона країни Даніеля Рендона Еррера на прізвисько Дон Маріо. За інформацією ЗМІ, в операції із його затримання брали участь 600 поліцейських, а також військові.

Зазначимо, не дивлячись на всі зусилля влади по боротьбі з наркомафією Колумбія нині залишається світовим лідером у виробництві кокаїну. Щорічно його виробляється тут не менше 600 тонн. Значна частина наркотиків надходить у США.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK