У США заарештували главу великого інвестиційного фонду

У США заарештували главу великого інвестиційного фонду
Reuters

Поки що 42-річного Пенга звинувачують у тому, що він спробував зняти з рахунку своєї компанії 360 тисяч доларів таким чином, щоб не звітувати перед регулюючими органами - для цього він розбив суму на маленькі транзакції не більше десяти тисяч кожна. Всього Пенг і його помічники перевели в готівку 38 чеків, повідомляє AP.

Очікується, проте, що Пенгу буде пред'явлено звинувачення в створенні фінансової піраміди. Рахунки, що належать бізнесменові компаній, було заморожено.

15 квітня The Wall Street Journal опублікував статтю, присвячену викриттю діяльності Пенга. Автор публікації запідозрив фінансиста в тому, що він підробив свій диплом про вищу бізнес-освіту (MBA), оскільки в архівах університету відповідного запису не збереглося.

Компанія Morgan Stanley, в якій Пенг нібито був віце-президентом, заявила, що він взагалі ніколи там не працював. А в венчурній компанії, де Пенг дійсно працював до 1997 року, його звільнили за розкрадання трьох мільйонів доларів.

Сам бізнесмен тайванського походження усі звинувачення на свою адресу заперечує. Його представники також вказують, що Пенг добровільно повернувся з Тайваню, щоб співпрацювати з владою у розслідуванні справи.

Нагадаємо, у березні творець найбільшої фінансової піраміди в світовій історії Бернард Медофф визнав свою провину. 70-річний Медофф є засновником і колишнім головою фондової біржі Nasdaq. Як повідомлялося, за вибудовування фінансової піраміди йому загрожує до 150 років в'язниці.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK