Парламент Казахстану прирівняв інтернет до ЗМІ

Парламент Казахстану прирівняв інтернет до ЗМІ
domainname-literate.co.uk

Згідно з законопроектом, абсолютно всі інтернет-ресурси прирівнюються до засобів масової інформації з відповідною кримінальною та цивільною відповідальністю для їхніх власників.

Крім того, поправки передбачають повноваження генерального прокурора країни призупиняти поширення інформації через інтернет, якщо прокуратура визнає, що інформація суперечить законодавству, повідомляє Радіо Свобода.

Журналістські й правозахисні організації Казахстану виступали проти прийняття даного законопроекту і направили колективне звернення до президента Нурсултана Назарбаєва з проханням скасувати його обговорення у парламенті.

Журналістів підтримало бюро представника з питань свободи ЗМІ ОБСЄ, у заяві якого зазначається, що поправки обмежують свободу слова та не відповідають демократичним принципам.

Нагадаємо, у червні минулого року парламент Білорусі прийняв закон про обмеження роботи засобів масової інформації в інтернеті, згідно з яким влада зможе блокувати всі інтернет-ЗМІ, не зареєстровані в Білорусі як засіб масової інформації.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK